Ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a 7. parancsolat.

Napi Demagóg

Napi Demagóg

Vannak, akik szerint Mészáros Lőrinc és körei kapjanak milliárdokat. Az iskolák helyett.

A 2017-es tanévnyitó margójára.

2017. szeptember 03. - Demagog

Volt, van, lesz iskolás gyermeked? És tényleg inkább Mészáros Lőrincnek adod a pénzed, vagy az iskolának?

A pénteki tanévnyitót követően nézem a boldog, elégedett, vidám arcotokat, ahogy megérkeztek Kötcsére. Ti, akik ott voltatok, mindannyian egyetértetek az iránnyal és az intézkedésekkel. Támogatjátok. Kiválónak, csakígytovábbnak tartjátok. Sőt: ti magatok akarjátok, alakítjátok így.

A magyar családoknak biztonságosabban indul a tanév, mint az elmúlt évtizedekben bármikor. 

Balog Zoltán miniszter (ergo: a Nemzeti Együttműködés Rendszerének) ordas hazugságai szép szavai ezek. Kijelentette továbbá: a korábbi működési nehézségek megszűntek. Akkor, amikor a halászteleki iskolában a 3/B. osztály az idei tanévet a művelődési ház előterében, a 3/D. pedig a Városháza Kápolnában kezdi meg. Mert: nem jött meg a bővítésre a kormányzati jóváhagyás a nyáron. 

Kötelező öt testnevelés óra? Aha: a heti egyik órán az alsósok sétálnak a suli környékén, egy másikon a folyosón, lépcsőházban “tornáznak”. Van, ahol az évnyitó előtti napon még nem volt tanítója az elsősöknek. Az iskolák a Vaterán (a Vaterán, bazmeg!) keresnek tanárt, mert ennyi fizetésért a tanárok inkább kávét főznek Grazban. Tavaly 800 új tanári állás töltöttek be… de 5000 (ötezer!) szűnt meg!

A Hatvani Tankerület vezetője arról adott “iránymutatást” a városi iskolák igazgatóinak, hogy a fideszes országgyűlési képviselőt hívják meg évnyitóra, a független polgármestert pedig ne. Miért parázni, Asszonyom? Hisz - ld. Balog, fent - minden rendben van. Vagy mégsem?

Ti, kötcsei NER-vendégek, és 2018-as fidesz szavazók, ti mindannyian, kivétel nélkül helyeslitek, hogy eddig 415 milliárd forintot költöttetek a mi pénzünkből (és: a tiétekből) látványsportok támogatására. Nem kérdés, kijelentés. A kérdés az, hogy szerintetek a háromezer-párszáz hazai általános iskola (minden egyes iskola!) igazgatója tudott volna mit kezdeni az iskolánként több mint 100 millió (100.000.000,-, százmillió) forinttal? Lenne új iskolapad? Lenne digitális segédeszköz? Lenne pénz matektanárra? Nektek ez tényleg mindegy?

Igen, az. Nektek az. De a 2014-es kétmillió fidesz szavazónak vajon nincs iskolás gyermeke? Nem is tervez? Felfoghatatlan. Mert akinek van, és továbbra is rátok szavaz, az vagy a NER közvetlen haszonélvezője (svájci taníttatás és társai), vagy külföldön él és ez nem érinti, vagy süket és vak. Ha egyik sem, akkor “annyit is ér”, ahogy egy másik NER-társ mondta anno a közgyűlésen.

Miként is fogalmazott a kiváló Bayer Zsolt? "Ez rólatok szól. A k***a anyátokat." Az író általatok nyert kitüntetést (Magyar Köztársaság Lovagkeresztje!), úgyhogy ha esetleg valaki imigyen emlékezik meg rólatok ezekben a napokban, hát csak nem megsértődni...

Gondolkodni és cselekedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://napidemagog.blog.hu/api/trackback/id/tr3412800076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2017.09.03. 20:09:43

Na hát hogy mik vannak.

Bezzeg Magyar Bálint. Bezzeg, értette a dolgát bezáratta a jól megszervezett és kiépített szakmunkás képző iskolákat, és kakaó biztos számító gépekkel látta el az óvodákat.
Ja és még valami, hogy el ne felejtsük, Soros seggét is kinyalta, és akkor nem volt gond az iskolákkal.

Kunhallmi Agnes 2017.09.03. 20:19:33

"Vannak, akik szerint Mészáros Lőrinc és körei kapjanak milliárdokat. Az iskolák helyett."

Egyik sem jo. Meszarosek elopjak, a gyerekekre meg folosleges pazarlas ennyi penzt elszorni. Ha beengedtuk volna az arabokat, akkor egyaltalan nem volna szuksegunk iskolakra, es gyerekekre. Mert ingyen es bermentve jonnenek a jol kepzett, motivalt arab menekultek, csupa agysebesz, fizikus, biologus. Mindossze a keritest kene lebontani es minden problemank azonnal megoldodna.

Rwindx 2017.09.03. 20:36:11

1. Nem támogatom, hogy lassan minden útszélre stadionok épülnek
2. Pont ma néztem egy összehasonlítást a portfólión az EU-s országok oktatásra költésének GDP-hez mért arányára. Középmezőnyben vagyunk, még Ausztriát is verjük. Más kérdés a felhasználás hatékonysága.
3. 2018-ban is a fideszre fogok szavazni, hogy a félkegyelmű ballibek, demagógok viszza ne kerülhessenek a hatalomba. SOHA! Ha lesz a fidesznél jobb, majd akkor arra, de addig ez van, ezt szopogathatjátok.

Karipapa01 2017.09.03. 20:54:28

@Jakab.gipsz: Te egy igazi hülye vagy! Ki a tökömet érdekli, hogy tíz évvel ezelőtt mit csinált Magyar Bálint? MOST MI VAN bazmeg???

vaffanculo 2017.09.03. 20:56:52

@Jakab.gipsz: Így van. És ki faszt érdekel ez most?

vaffanculo 2017.09.03. 21:01:03

@Rwindx: 3) Én nem fogok erre a geci maffiára szavazni, de nem tudok veled nem egyetérteni. Vérzik a szívem ezért az országért, de amíg egy ótvar maffiakormány uralkodik egy lófaszjóska ellenzékkel szemben, addig a helyzet nem nagyon fog változni. Nagyon kellene egy jobbközép erő...

putris72 2017.09.03. 21:03:03

Vicces!Mintha 2010 előtt nem költöttek volna sportra!Vajon a baloldali,és a liberálisok mitől várják az eredmény?Az biztos,hogy az oktatásra sem költöttek túl sokat,söt inkább megszorítás címszó alatt pénzt vontak ki,és iskolákat zártak be!Még kormányzottak csődbe mentünk!Pedig milyen jól is éltünk akkor szerintük!Most meg amikor minden jobb,hát minden héten csődbe megyünk,és az Orbán kormány 7 éve minden kedden megbukik!Söt a legújabb,hogy Pécs is szinte minden héten csődbe jut,a tómegközlekedés meg összeomlik,mert ritkítják a buszjáratokat!Bereczki Balázs szerint!Ehez képest,most nagyságrendekkel kevesebb a hiány mit a Páva előtt,akkor cégek mentek el,most cégek jönnek ide!Csak félbehagyott munkákat és káoszt hagytak ahhoz képest most minden jobb itt Pécsett is!Lehetne jobb,de ha valaki tudja és látta honnan indult Pécs akkor tudja,hogy minden jobb most!És ugyanez,országos szintre át lehet emelni!

röf 2017.09.03. 21:15:02

No és hogy állunk a lélegeztetőgépekkel?
Az már nem érdekel senkit?

The G 2017.09.03. 23:13:16

Mi ez a gagyi cikk már? Pont annyira segíti elő a fejlődést mint a kommentem. Semennyire. Javasolj. Vagy ahogy már tudjuk de mégsem tesszük: "Hass, alkoss, gyarapíts...". Fikázni mindenki tud. Ilyet ne írj többet. Köszi.

BiG74 Bodri 2017.09.03. 23:32:00

Az összes visszafele mutogató elmehet a picsába! Pont leszarom, hogy mi volt 2010 előtt, tekintve, hogy a fiam most kezdi az iskolát. Pártnév, miniszterelnök név, politikai irány nélkül az ilyen kurmány egy rohadt maffia mocsok, börtönre érett szar!

illiberalisberlo · http://illiberalisberlo.blog.hu/ 2017.09.04. 02:52:18

Ha az oktatás helyett összes pénzt a fociba tennénk, talán egy 0:0 kijönne Portugália ellen.
Hajra csak a csak Fidesz!

2017.09.04. 07:32:52

@Kunhallmi Agnes:

Semmi kétségem nincs afelől, hogy Ön honnan, és mely médiumokból tájékozódik.
Ez viszont előremutatja azt is, hogy a Nagyvezír, a csúti nagy valag és az összes csimbókja még nagyon sokáig fog milliárdokat lenyúlni a közpénzből.

Mert amíg ilyen a közgondolkodás , amíg ez a hangulat terjed a ország, és a kétmillió fideszes birka között, addig szerintem kár is bármit tenni.

Olyan ez, mint a kerékpársportban a La Vuelta. Előre odalehet adni legalább 5 évre Chris Froome-nak az első helyet, a többiek még csak nem is a futottak még kategória, mert annyira szarok/gyengék, akár nálunk az ellenzék.

Gyurcsány ide, Botka oda, Karácsony emide, Schiffer amoda...
Ezzel a bagázzsal a csúti faszparaszt élete végéig a Várban marad mi több, még királlyá is koronázzák!

Ennyi.
süti beállítások módosítása