Ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a 7. parancsolat.

Napi Demagóg

Napi Demagóg

Ha az Országgyűlés elnöke egy kamasz lenne, beszélni kéne vele.

Ahogy minden serdülővel el kell beszélgetni egyszer.

2017. március 23. - Demagog

- Kisfiam… Gyere, ülj ide apád mellé egy szóra a lócára. Figyelj most rám, kérlek.

Okos vagy, ügyes vagy, jól tanulsz. Ugyan sose voltál különösebben vidám, vagy laza, vagy könnyen oldódó gyerek, de ez rendben is van, a világ sokszínű, így szeretünk. Viszont, kisfiam, az utóbbi időben komolyan aggódunk érted. Egy ideje már tényleg alig lehet hozzád szólni. Ha köszönök, nem vagy csak alig köszönsz vissza. Ha szólok hozzád mondjuk a folyosón, kérdezlek valamiről, te csak duzzogsz, rohansz, nem válaszolsz. Nem engeded, hogy a szobádba belépjek. Most legutóbb nagy kegyesen valami olyasmit mondtál, hogy jelentkezzek be hozzád, s aztán majd meggondolod. Hogytessékpardonbocsánat? Na, kisfiam, akkor édesapád most gyorsan szeretné ezt tisztába tenni nálad, hogy értsd. Meg azért is, hogy ha találkozol más gyerekekkel, vagy ha vendégek jönnek, vagy mondjuk külföldön járunk, akkor ne kelljen már miattad szégyenkeznie az egész családnak! Na tehát.   MI fizetünk neked mindent édesanyáddal együtt. Mindent, fiam. Ez a ház itt, amiben laksz, a MI házunk. Egy élet munkájával raktuk össze szinte téglánként. A MI kenyerünket eszed. A ruhát, az utazást, a telefonodat… mindent MI fizetünk, kisfiam! Ja, és persze a zsebpénzedet is tőlünk kapod. Ezekért MI dolgozunk meg édesanyáddal. És nem keveset, és nem könnyen, hanem kurva sokat, és verítékkel. Namármost, édes kisfiam. Ameddig az én házamban laksz, az én kenyeremet eszed, addig ha hozzád szólok én, vagy MI, vagy bárki más: köszönsz. Ha pedig kérdezlek, kérdezünk vagy kérdeznek: legjobb tudásod szerint válaszolsz. Ez a minimum. Meg vagyok értve, ugye, Lacika? 

Na, menj szépen ki a levegőre…

http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/03/22/kover_laszlo_nem_szivesen_de_lehet_ad_egy_interjut/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napidemagog.blog.hu/api/trackback/id/tr2312364823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Larry Silverstein 2017.03.24. 14:45:39

Azért az indexes csórólali kinézetü újságírókat is ki lehetne kupálni kicsit, mielőtt kultúremberek közé küldik őket. Sokszor azt hiszik a parlamenti őrök hogy hómlesszek.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.24. 14:46:26

ELsőként a szocik találták ki, és vezették be azt a törvényt ami az újságírók mozgásterét korlátozza a parlamentben.

Ez akkor nem zavart ?

vNHM 2017.03.24. 14:50:00

De nem kamasz, hanem az Orszaggyules Elnoke. Ennek megfeleloen viselkedik es te is ehhez tartsd magadat! orulok, hogy segithettem!

hidroponi 2017.03.24. 15:30:41

Laci te,
Hallod-e?
Jer ide,
Jer, ha mondom,
Rontom-bontom,
Ülj meg itten az ölemben,
De ne moccanj, mert különben
Meg talállak csípni,
Igy ni!
Ugye fáj?
Hát ne kiabálj.
Szájadat betedd,
S nyisd ki füledet,
Nyisd ki ezt a kis kaput;
Majd meglátod, hogy mi fut
Rajta át fejedbe...
Egy kis tarka lepke.
Tarka lepke, kis mese,
Szállj be Laci fejibe.
süti beállítások módosítása