Ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a 7. parancsolat.

Napi Demagóg

Napi Demagóg

Van aki szerint egy német diszkós fazon kapjon az adónkból másfél milliárdot.

Mások szerint meg inkább 3000 beteg magyar kisgyermek.

2017. március 20. - Demagog

Mándoki "Dschinghis Khan" László egykor egy német diszkózenekar dobosa volt, ma udvaronc a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének büszke viselője. Unser László aus Bayern 1,5 milliárd - milliárd! - forintot kapott tőlünk, magyar adófizetőktől. A mi pénzünkből fotóalbum, dokumentumfilm és három koncert valósult meg. Ezek színvonalát most ne is taglaljuk, önmagában az mindegy. De a kérdést decensen üvöltve, homlokráncolva és viszkető tenyérrel azért tegyük már fel: ennél ma tényleg nincs fontosabb másfél milliárdos ügy Magyarországon, a jó kurva életbe?! Ennyi pénzből minden megyére és valamennyi budapesti kerültre egyenként jutott volna több mint 35 millió forint, amit - maradjunk a zenénél - mondjuk autista, neurotikus és viselkedészavaros gyerekek zeneterápiájára is fordíthattunk volna. Harmincöt millából bőven lehet bérelni (horribile dictu: venni) mind a 19 megyében és a 23 kerületben egy-egy helyiséget, eszközöket, hangszereket és még zeneterapeutát is fizetni több éven keresztül! Na, akkor most penitenciaként - a mintegy háromezer hazai autista kisgyerek szüleitől és rokonaitól bocsánatkérés gyanánt - a T. Döntéshozó énekelje el nyilvánosan, hogy:  

Dsching, Dsching, Dschingis Khan
He Reiter - Ho Reiter - He Reiter - Immer weiter!
Dsching, Dsching, Dschingis Khan
Auf Brüder! - Sauft Brüder! - Rauft Brüder! - Immer wieder!
Lasst noch Wodka holen (Ho, Ho, Ho, Ho)
Denn wir sind Mongolen (Ha, Ha, Ha, Ha)
Und der Teufel kriegt uns früh genug!

És a végén még persze tegye hozzá, hogy hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Ki lesznek vele segítve ezek a családok...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napidemagog.blog.hu/api/trackback/id/tr2512352383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2017.03.21. 14:20:10

"autista, neurotikus és viselkedészavaros gyerekek zeneterápiájára is fordíthattunk volna."

Mi az a zeneterápia? Zenét kell hallgatni és akkor jobban lesz az ember? Ezek amúgy működnek? Mármint úgy értem, hogy nem valami áltudományos dologról van szó? Mert ha működnek, akkor nyilván a TB finanszírozhatná, ha meg nem működnek, akkor meg jobb lenne, ha senki sem finanszírozná, nem?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.03.21. 14:39:24

@$pi$: Ha a blogbejegyzés a fidesz ellen szól, akkor nyilván a zeneterápia egy áltudományos baromság. Ha Orbán adná át az új Nemzeti Zeneterápia Központot (NZK), akkor nyilván nem az lenne.

$pi$ 2017.03.21. 14:42:26

@Csuvakka a migráns vuki: "Ha a blogbejegyzés a fidesz ellen szól, akkor nyilván a zeneterápia egy áltudományos baromság."

Ha ismernél, akkor tudnád, hogy mennyire a mániám a szkepticizmus és a tudományos módszertan. Hogy mást ne mondjak atom módon ellenzem a fidesz próbálkozásait, hogy vallási alapkra helyezze az államot, aminek véleményem szerint szigorúan szekulárisnak kellene lennie.

És persze nem mondtam, hogy a zeneterápia áltudományos. Nem tudom, hogy van -e kimutatható hatása vagy csak placebo.

Brained 2017.03.21. 15:05:25

@$pi$: Ha placebo is többet ér nekem, mint Herr Mandoki mándokfutása... :)

guy2 2017.03.21. 15:19:17

A lélegeztetőgépeket ki is felejtettük.

the angel 2017.03.21. 15:35:21

@$pi$: A zeneterápia jó dolog és használ. Olvass utána.
Az meg, hogy a TB nem finanszírozza, semmit sem jelent. Képzeld, a gyerek hospice ellátást sem finanszírozzák kis hazánkban, tudtad?

$pi$ 2017.03.21. 15:52:42

@the angel: Okés, akkor most már két dologról sem tudom, hogy működik -e vagy csak áltudomány. :(

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.03.21. 16:04:35

Nem lenne nehéz jól kormányozni az országot. Elég lenne mindenről megkérdezni Mao Csútungot, hogy ő mit tenne, és annak pont az ellenkezője a helyes irány. :)))

serpentin 2017.03.21. 16:26:32

szerintem 3000 migráns kisgyerek kapjon bármit...

BéLóg 2017.03.21. 16:31:23

Bki, hát LÉLEGEZTETŐGÉP, barátom, lélegeztetőgép!

Faszerkezet 2017.03.21. 16:45:33

Tényleg, és esetleg tudja valaki, hogy ez a másfil milliárd, az mennyi lélegeztetőgép?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.21. 16:50:14

Szigorúan csak ballibeket lehet támogatni, mint pl a Magyarországot szapuló ballib seggnyalók miliárdjaival semmi gond.

Ott nincs lélegeztető gép számláló beindítva..

Röhejesek vagytok.. :DDD

Dorinda41 2017.03.21. 17:24:13

@Ballib cenzúrázók réme 25: Tök mindegy, kinek a gyereke, melyik h.lye kormány van éppen topon. Nem tapsolunk annak, hogy bárkinek is az adónkból fizessenek baromságokra. Nem azért dolgozom, hogy her Mandoki jól éljen belőle.
Röhejes pedig te vagy. Vagy inkább szánalmas, szerencsétlen.

wega 2017.03.21. 17:43:24

@$pi$:
Tisztelt Szkeptikus!

1: A zene(művészet~)terápia jellemzően egyéni terápia, nem csak "tudományosan" tesztelt és igazolt tevékenységen keresztül folyik, köznapiasan, nem "kottából" (ebben az esetben azért ez nem zárható ki :) ) dolgozik. Van módszertana, igényel különleges figyelmet, egy rakás intuíciót, továbbá az ember és világ iránti TISZTELETET.

2: A posztban említett autisták, Asperger-szindrómás, SNI-s, embereket "csak" a tünetegyüttesük alapján tudjuk kategorizálni, a való életben ők is egyedi emberek (nem azonos individuumok), nem lehet kizárólag szigorúan tudományosan módszertannal igazolt módokon segíteni nekik, mert van akinél az nem, vagy nem úgy működik.

Az EMBER már csak ilyen bonyolult, egzakt módon le nem írható ügy, ráadásul nevezett emberek esetében a placebo fogalom használata, komoly kétséget ébreszt használója és a tudományos megfontoltság (módszertan) kapcsolatában, használójáról valós és teljes körű tájékozatlanságot árul el. A tárgykörben bőven talál forrást ismeretei bővítésére, talán érdemes arra fordítani energiáit.

.(A "tudomány" jelenleg nem tudja pontosan, hogy MI az autizmus. És még sok mást sem, a tudománynak (ismereteinknek) van peremterülete, ahol általában nem működnek az addig megismert törvények, összefüggések, a tudomány (ismereteink) fejlődése erre már számtalan példát mutatott. Ezen a területen nem lehet kizárólag az addig birtokba vett ismeretekkel átjutni, újat kell gondolni, fel kell fedezni olyat, amit addig nem tudtunk, ehhez elfogulatlanság, kreativitás, és a tudomány tisztelete szükségeltetik, a szkepticizmus ehhez kevés.)

Graves 2017.03.21. 17:54:39

@$pi$: Baszki, azért a zene mint terápiás eszköz, ezt azért értelmes ember nem kérdőjelezi meg.
Ne süllyedj már le a migráncsozó véglény fideszkretének szintjére!

vwxyz 2017.03.21. 18:06:19

Mi itt a gond? A németek hatalmas összeggel támogatták már Magyarországot, hálánk jeléül egy kicsit most mi is adtunk nekik. Vedd úgy, hogy egy kicsit visszaadtunk, a saját pénzükből. És hogy miért pont Herr Mandokinak? Most mondd, a mi politikusaink ennyit tudnak.

lobaszopiatej 2017.03.21. 19:27:06

Ha belevesszük a szokásos 50%-ot ami a pártkasszába megy, nem is olyan drága.

$pi$ 2017.03.21. 20:14:05

@the angel: Valami "hospice". Never heard of it. :D

$pi$ 2017.03.21. 20:16:25

@Graves: "Baszki, azért a zene mint terápiás eszköz, ezt azért értelmes ember nem kérdőjelezi meg. "

A tudomány pont arról szól, hogy mindent megkérdőjelezünk. Ott van például a nagyon hasonló ún. "Mozart effect" amiről szintén kiderült, hogy hatalmas humbug.

$pi$ 2017.03.21. 20:33:52

@wega: "Az EMBER már csak ilyen bonyolult, egzakt módon le nem írható ügy, ráadásul nevezett emberek esetében a placebo fogalom használata, komoly kétséget ébreszt használója és a tudományos megfontoltság (módszertan) kapcsolatában, használójáról valós és teljes körű tájékozatlanságot árul el."

Okés, csak azért, hogy világosan lássuk: valaminek a hatásosságát vagy hatástalanságát mindig lehet tudományos módszerrel vizsgálni, akkor is, ha az a valami nagyon bonyolult és/vagy egzakt módon nem leírható. Tehát a te általad implikált kifogás, mi szerint ennek a módszernek a hatásosságát nem lehet tudományos módszerekkel vizsgálni mert az ember bonyolult egy hatalmas blődség.

Ha a kifogásod használható lenne, akkor egyetlen gyógyszert sem lehetne vizsgálni, egyetlen élelmiszert sem lehetne vizsgálni, mert mindig mondhatnánk, hogy "de hát az ember bonyolult". A te gondolatmenet alapján soha nem mondhatnánk, hogy egy módszer hatástalan, pedig ilyet sokszor mondunk.

Pontosabban persze úgy fogalmazunk, hogy az adott gyógymód hatásossága nem különbözik a placebohatásnál. És igen, jól használtam a placebo szót. Nem csak vegyszereknek van placebohatása, hanem bárminek amiből a beteg vagy a környezete jobbulást remél. Például az imának vagy a ráolvasásnak is van placebo hatása még akkor is, ha pl. a kezelt személy pl. öntudatlan vagy nem tud a kezelésről. Ezért használunk dupla vak próbát.

"és a tudomány tisztelete szükségeltetik"

Kimondottan kínos, hogy te követelsz a tudománynak tiszteletet miközben azt állítod, hogy egy gyógymond akkor is hatásos lehet, ha tudományos módszerrel bebizonyították róla, hogy hatástalan. Önellentmondásba keveredtél, azt állítod, hogy én nem tisztelem a tudomány miközben te egyszerűen ignorálod.

the angel 2017.03.21. 20:37:46

@$pi$: remélem, viccnek szántad. Ha mégsem, írd be a gugliba.

McKinney 2017.03.21. 20:50:57

agyhalott fideszfasszopók dögöljetek meg rákban mind

Hozzászólok 2017.03.21. 20:56:47

@$pi$: tuti mukodik a zeneterapia. Espedig nem zenehallgatas hanem ennel komplexebb.

Szerintem is felhaborito mandoki tamogatasa. Adtak volna szetosztva az iskolaknak.

$pi$ 2017.03.21. 21:01:01

@the angel: Úgy tűnik, hogy a "hospice" dolog nem hatástalan gyógymód vagy gyógykevelés, úgy látom, hogy meg sem próbálkoznak a gyógyítással. Nem tudom, hogy egyáltalán hogyan jön a témához vagy hogy miért kellene a gyógyászat részének lenni.

Félreértés ne essék, nem mondom, hogy az állam ne finanszírozza, hiszen az életminőség javítása egy nagyon is nemes cél, pláne olyan szerencsétlen emberek esetében, akikről szó van. Sőt, ha a hospice keretében zenét hallgatnak az is támogatandó szerintem.

Ami ellen vagyok az az, ha gyógymódként támogatnak valamit, ami hatástalan. Pláne, amikor áltudományos módon teszik. Az áltudomány rombolja a tudományba vetett bizalmat, oda vezet, hogy megtagadják az emberek a gyógykezelést, visszautasítják a védőoltásokat, tudományellenesek, tudománytagadók lesznek. A tudomány eredményeit nem fogadják el és ezzel hatalmas károkat és szenvedéseket okoznak.

Ha hagyjuk, akkor visszasüllyedünk a sötét középkorba. Ezt az elgondolást persze a legtöbben abszurdnak, lehetetlennek gondolják, lehetetlennek tartják, hogy az emberi kultúra akár a kőkorszakig süllyedhet vissza, de én nem. Jelenleg is sokan élnek kőkorszaki viszonyok közt, kőkorszaki szabályok szerint, kőkorszaki ismeretekkel. :(

$pi$ 2017.03.21. 21:03:02

@Hozzászólok: "tuti mukodik a zeneterapia. Espedig nem zenehallgatas hanem ennel komplexebb."

Mi erre a bizonyíték?

Hozzászólok 2017.03.21. 21:29:12

@$pi$: haaat. Nem kell messzire menni. A gyerekkorban zenet tanulo gyerekek jobbak lesznek mas teruleten is tarsaiknal. Ez mar bizonyitott.
A lenyeg hogy tuti kulonbozo merteku a hatas a serult gyerekeknel, de biztos hogy hasznos. Szem kez ful koordinacio. Eleg ha belegondolsz. Az inger hatasara letrejovo idegpalyak fogjak gyogyitani, fejleszteni a gyereket.
Es persze a lelket se hagyjuk ki. Akit egyszer megerint, az olyasmi kapott ami egesz eleteben elkiseri es szebbe teszi az eletet.

Hozzászólok 2017.03.21. 21:35:19

@$pi$: es de. Lehet egy gyogymod hatasos akkor is ha bebizonyitottak hogy hatastalan.
A hangsuly a leheten van. Ha hisz benne az illeto. Meggyogyitja magat. Persze nem jon be mindig... Ezert a sarlatanokat be kell tiltani.

De a poszthoz szoljunk inkabb hozza. Reszemrol nagyon nagyon nagyon ronda mutyinak tartom. Meg akkor is ha a dzsingiszkan jo szam volt anno.

$pi$ 2017.03.21. 22:35:42

@Hozzászólok: "haaat. Nem kell messzire menni. A gyerekkorban zenet tanulo gyerekek jobbak lesznek mas teruleten is tarsaiknal. Ez mar bizonyitott."

Az, hogy valami után odaírod, hogy "ez már bizonyított" az nem bizonyíték. Szerintem te a közismert "Mozart effect" egy variációjáról beszélsz, arról meg kiderült, hogy nem igaz.

"Eleg ha belegondolsz."

Nem, nem elég. A világ tele van olyan dolgokkal, amelyek nyilvánvalóan igaznak tűnnek, de nem azok.

"A hangsuly a leheten van. Ha hisz benne az illeto."

Az a placebo. Ha hisz benne az illeto, akkor mindennek lehet gyógyhatása, pont annyira mint minden más placebonak. Világos, hogy kevered a gyógyhatást és a placebohatást.

"Reszemrol nagyon nagyon nagyon ronda mutyinak tartom."

Ha áltudományos gyógymódot támogatnának az sokkal rondább mutyi lenne. Nekem ennyi volt az állításom, nem több és nem kevesebb.

amado 2017.03.21. 22:43:27

Ne szívózzatok már a zeneterápián, a lényeg, hogy ha elkezdjük sorolni, hol lenne a legjobb helye annak a másfél milliárdnak, valahol a 3. nap végén kerülne sorra Mándoki seggnyalási illetménye, közvetlenül a távirányítású platinatárcsás varasbéka-epillátor vásárlása után. Hogy szabná meg a durva anyját a Kedves Vezető a dögevő haverjaival együtt.

Bikkfanfutyulo 2017.03.22. 00:03:03

Andy, az egykori kameraman ennél sokkal értékesebb, képzettebb, szebb, stb hiszen ő havonta tehet el legalább ennyit.

morph on deer 2017.03.22. 00:08:09

A legnagyobb baj nem is az, hogy Magyarországon kívül a kutya sem tudja, hogy a Mándoki Laci - bocsánat - Leslie nagyar, hanem hogy a koncert csapnivalóan rossz volt!
Illusztris névsor, kiváló zenészek - mármint a többiek többsége - az egész viszont egy rossz haknira emlékeztet, ahol a nyugdíjaskorú fellépők hangjára már csak a nosztalgia miatt kiváncsi akárki is. A hangszereseknél ez még kevésbé gyászos, de az egész hervasztóan rossz.
A YouTube tele van vele, nem hasraütve kell találgatni.

Mi közünk nekünk, mint országnak mindehhez?
Mi köze Mándokinak ötvenhathoz?
A címén kívül mi köze ennek a hakninak a forradalomhoz egyáltalán?

Schmidt Terror Mária maga döntött, vagy segítettek neki ebben, másfél milliárdért?

Ha valaki tudna segíteni, az tényleg számítana, mert így első ránézésre nagyon gáz ez a történet!
Is.

Zionnépe 2017.03.22. 06:43:22

@$pi$: A szkepticizmusod lényege - a szánalmasan gyökér és debil miniszterelnökünk biztos mindent tud és kész. Ezen felül minden más "áltudomány" meg "nem bizonyított".

@amado: Így van, nem az a fontos, hogy mire dobtak ki újra sok pénzt az ablakon, hanem hogy folyamatosan ezt csinálják!

Egyébként meg Mándokinak nyilván leesik belőle valami jatt, de mint a "Voldemort" óta tudjuk, a 90%-át vissza kell adnia. Gondolom úgy volt vele a vén hülye, hogy 150 milla is több, mint a semmi, akkor miért ne?!

Balt 2017.03.22. 07:01:32

Ez modorosblog formátum? Mert annak kurva jó! :))

nu pagagyí 2017.03.22. 07:01:41

Schmitt Mária jó nagy szarban lehetett, mire költse az 56-os emlékévre hozzávágott milliárdokat. A pénzből tönkretett már egy komoly gazdasági lapot, finanszírozta a Halszagú Magyarország projektet, felfedezte Dózsa László 56-os hőst, aki ott sem volt, most meg Dzsingisz kánt szabadította rá a gyanútlan Nyugatra. Követelek még több ilyen reneszánsz embert a közpénzek közelébe!

ob.szerver 2017.03.22. 07:27:43

Mándoki támogatása, 700 m-es üveghíd Sátoraljaújhelyen vagy űrközpont egy kis faluban az ukrán határon. Nem mindegy? A lényeg, hogy minél drágább legyen, mert abból annál többet lehet ellopni.

midnight coder 2017.03.22. 07:28:28

Szerintem semmi ilyenre nem kellene állami pénzt költeni. Sem zenészekre, sem sportolókra, sem magyar filmek gyártására. A szórakoztatóipar éljen meg szépen a bevételeiből. Igen, Mándokinak sem kellene másfél milliárdot adni, de talán a Goda Krisztina egymilliárdos filmecskéje nélkül is eléldegéltünk volna valahogy. Ja, és Pl. az Operaház is kap vagy 6 milliárdot. Minden évben.

$pi$ 2017.03.22. 10:47:58

@Zionnépe: "A szkepticizmusod lényege - a szánalmasan gyökér és debil miniszterelnökünk biztos mindent tud és kész."

Semmi ilyesmire még csak nem is céloztam.

the angel 2017.03.22. 13:06:57

@$pi$: úgy tűnik, egyetértünk, csak különböző dolgokról beszélünk. :-)
A hospice-t csdak azért hoztam fel, mert bár valóban nem "gyógyítás", de megérdemelné a TB támogatását. Gondold el, hogy amikor kimondja az orvos, hogy már nem tud mit tenni a gyerekedért, de a betegnek még szüksége van ellátásra, fájdalomcsillapításra, sok más dologra...és ezt jelen pillanatban alapítványi kereteken belül próbálják megoldani, mert az állam nem ad rá pénzt!
Mint ahogy még sok minden más is kaphatna támogatást, különböző alapozó terápiák, gyógytornák. stb.
Amúgy egyetértek az összes előttem szólóval, Leslie Mándoki legyen a sorban a sokezredik, aki pénzt kap az adófizetőkéből.

Zionnépe 2017.03.22. 18:38:10

@$pi$: Elég célzás az, hogy szerinted finanszírozná a TB - amit szintén kézivezérel a kormány - ha tudományos alapja lenne.

@ob.szerver: Igen jól látod a lényeget ;-) ! A másik fontos tényező, hogy véletlen se olyasmi legyen, amiből listaáron megvesz a kormány x db-ot, és pl nagyobb tétel miatt (informatikai eszközöknél már akár 10-15 db fölött!) kapnának pl 10% kedvezményt és hurrá megspóroltak valamennyit.
Ehelyett vesznek átláthatatlan céges hálózatokon keresztül sokkal drágábban és pláne hogyhogynem a korábban még a közbeszerzésre is alkalmas cég egy-egy nagyobb megrendelés után megszűnik.
Konkrétan tudok ilyenekre példákat, de hiába szól érte az ember, azonnal befenyítik.

@midnight coder: Ennyire azért nem kell átesni a ló túloldalára, sok olyan terület van ( a focin kívül is) amit érdemes államilag támogatni, csak a mérték nem mindegy!
süti beállítások módosítása