Ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a 7. parancsolat.

Napi Demagóg

Napi Demagóg

Tanévkezdésre: pisztolyt vagy laptopot?

Úgy tűnik, pártunk és kormányunk inkább az előbbit preferálja.

2017. szeptember 09. - Demagog

Egy haverom mesélte, hogy mikor a lánya megkezdte a középiskolát, az első napon kapott egy vadiúj MacBook Airt.

Ingyen. Ahogy mindenki. Mégpedig (tádámm!): az iskolától.

És hát persze ez Svédországban történt. Tudom, tudom, lehet erre azt mondani, hogy “ja, hát ott jóhogy!”, meg hogy “ne hasonlítsuk már össze Magyarországot velük”, valamint "na, itt az első héten tennék tönkre, lopnák el, adnák el" és egyéb süket-vak-tudatlan terelés, önfelmentés. Mert édes hun Véreim, ezt akár itthon is meg lehetne tenni. Mégpedig: lazán. Ehhez ugyanis nálunk nem a pénz hiányzik, hanem a szándék.

Lőtér! Az az! Az úgy kell már, mint egy falat kenyér! Gondoskodó kormányunk lőtérfejlesztési programot indít, mely során 197 lőteret hoz létre Magyarországon, összesen 27 milliárd forintból

Száz lőteret, ezeret! Ha a mostani előterjesztés szerinti 27 milliárdunk (Nem-nem, nem az “államé”, hanem a mi pénzünk. Igen, a Tiéd is.), valamint az eddig stadionokra elszart és ellopott elköltött 42 milliárdunk helyett a jövőbe ruháznánk be, minden egyes (igen, valamennyi, mind a 475.000 ) középiskolai diákra jutna vagy 146.000,- forint. Ebből, ekkora tételnél megkockáztatom, mindenkinek kijönne akár egy MacBook Air is. Sag schon - legyen csak egy “normál” laptop. 

fotolia_138616555.jpg

De úgy is számolhatunk, hogy Neked - kedves 2018-as fidesz-kdnp szavazó - fontosabb, hogy épüljön sok stadion és sok lőtér (lőtér, bazmeg?!), mintsem hogy minden ( m i n d e n ) általános iskolai osztályban legyen mondjuk interaktív okostábla. Bizony, ez esetben minden iskolára jutna több mint 20 millió forint. MINDEN osztályba okostábla, pár tablet és klaviatúra. Kéne egy további informatika és matek tanár is?  Egy nagy francokat kaptok! Vizes VB kell, drágáim, vizes VB! Végtelen a sor...

"Engedjétek hozzám jönni a kisgyerekeket!" - mondá Jézus a lőtér parancsnok. Magyarországon a gyermekekbe invesztálás nem cél. Nem cél az, hogy ők versenyképes (úgy értem: világ-, de legalább európai szinten versenyképes) tudást kapjanak. Elég, ha majd betanított munkások lesznek itthon, mert a gondolkodás és a tudás veszélyes. Tisztában van ezzel minden valamirevaló észak-koreai, orosz, azeri, fülöp-szigeteki és török vezető is, akikkel az utóbbi években barátkozunk.

Akik ellen meg vadul kűzdünk, ott meg tanévkezdésre jár az ingyen laptop...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napidemagog.blog.hu/api/trackback/id/tr7212812006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

estónia 2017.09.10. 09:40:40

Hagyjál már ezzel az interaktív hülyeségekkel ami van az iskolákban azt is csak bemutató jelleggel használják.. Írni meg olvasni tanuljon meg a gyerek tisztességesen ahhoz meg nem kell elektronikus kütyű. Fegyver? No igen . Jelenleg tényleg feleslegesnek tűnik de hidd el szükség lesz rá és még a Te idődben és akkor össze fogja fosni a világ magát a rohadt nagy érzékenységében ha vért lát. Igenis el kell kezdeni valahol ! Létezik fegyver és erőszak amit fegyverrel lehet sajnos kivédeni. Nem lehet énekelgetéssel meg gyertyácskákkal megoldani.

CyberPunK 2017.09.10. 10:39:30

@estónia: Na, az ellen pont nem véd. Békeidőben öntudatosabb, és a saját közösségét megvédeni képes férfiak kinevelését (értsd: ne fosson be egy teljes falu három erőszakos cigánytól) viszont ellátja.

inebhedj - szerintem 2017.09.10. 10:40:02

@estónia:

Mondjuk tény, hogy semmi észérvet nem tudok felsorolni amellett, hogy a diákoknak mészkőlapokat, vésőt és kalapácsot kell hordani az iskolába 2017-ben, igaz a tanárok nem elhanyagolható része sem jutott el kvarcjáték-kezelésig.

2017.09.10. 11:25:31

Magyarországon jártam lőtérre lőni, van fegyvervizsgám, klubtag voltam. Úgyhogy nem értem mi a probléma azzal, hogy a fiatalokat megtanítják lőni.
A MacBook Air egy alig javítható fos, Apple fanboyoknak persze kötelező tartozék.

A nagyobb baj, hogy a lőtér

2017.09.10. 11:29:53

A nagyobb baj, hogy akár a lőtér, akár a laptop kerül a kormány programjába, abból túlárazott, haveroknak kiutalt tízmilliárdok lesznek.
A lőtérnek akkor lenne értelme, ha megszabadulnának a kommunista fegyverfóbiát idéző fegyvertörvénytől. Amíg ugyanis egy 22-es kispuksát vagy egy sörétest se tarthat otthon a polgár, addig a hülyének nézés esete forog fenn. Egy cseh polgár tarthat otthon fegyvert, egy szlovák is, egy osztrák is. Velük közös a történelmi múltunk, semmi se indokolja, hogy a magyarokat gyerekként kezelje a politikus elitjük

midnightcoder2 2017.09.10. 12:04:47

2050-re Afrika népessége meg fog duplázódni, legalábbis a demográfusok szerint. Mivel kétlem, hogy a terület eltartóképessége egy fikarcnyit is változna addigra, nagyjából feltételezni lehet, hogy a felesleg ugyanúgy megpróbál majd Európába jutni, ahogy most is. Ami viszont nem biztos, hogy a líbiaiak és a törökök akkoriban is hajlandóak lesznek lelőni a migrik derékhadát.

Biztos, hogy ilyen körülmények között tényleg felesleges a lőfegyverek kezelésének az ismerete ? Tudod, a legszuperebb MacBook-on felnőtt gyerek programozási képességeit is drasztikusan tudja csökkenteni, ha egy nagydarab néger agyonveri egy fa testápolóval.

Ja, amúgy a MacBook tényleg nettó pénzkidobás, de ebben úgy látszik valahol egyeznek a kormányok: ha valamit vesznek, akkor mindig megtalálják a legkevésbé költséghatékony megoldásokat.

albibacsi 2017.09.10. 17:30:54

@estónia: finoman szolva is ostoba vagy. Valoszinuleg azert ilyen sarga bogre komplexitasu a vilagkeped, mert a 8. osztaly vegere te is epp csak olvasni tanultal meg. De kritikusan gondolkozni, meg egyaltalan erteni, azt nagyon nem.
süti beállítások módosítása